Zaboravljeni pobednici muzičkih takmičenja: Mirna, traži svoja prava, nemoj da prođeš kao mi

- Svaki pobednik bilo kog muzičkog takmičenja dobije, uglavnom, jedino afirmaciju. Ja sam posle godinu dana, koliko je prošlo od moje pobede u “Prvom glasu”, rešio da stvari uzmem u svoje ruke. Ugovor mi je istekao, a od „Prve“ nisam dobio ništa. Poručili su mi da “guram” sam, a da će me oni podržati, ako bude potrebno. Napravio sam sebi pesmu, pisao sam tekst i muziku, a aranžman se upravo radi. Pratio sam ovogodišnje takmičenje “Prvog glasa Srbije” i navijao sam za Mirnu. Ipak, poručio bih joj - u se i u svoje kljuse - rekao je za “Blic” Davor Jovanović.
 

Ipak na Prvoj TV govore sasvim drugačije.
- Mirna je pobedom u “Prvom glasu” dobila 100.000 evra. “Za nju se priprema album; kompletna produkcijska i marketinška mašinerija - angažovanje autora, izbor tekstova, kompozicija, snimanje, kao i promocija. A Davora što se tiče,  on je sam kriv što je saradnja prekinuta, i on to zna -  kaže Slađana Paunović sa Prve TV.

Priča Adnana Babajića je slična Davorovoj. Pobedio je u “Operaciji trijumf”, ali tek je nakon četiri godine dočekao svoj album prvenac. Finansirala ga je produkcijska kuća “Emoušn”, koja je realizovala ovaj šou, ali ovaj pevač tvrdi da je oštećen.
 
- Neka Mirna traži ono što je zaslužila. Moraće puno da radi da bi uspela. Meni je bilo obećano sve odmah, nakon pobede. I album i promocija. Dobio sam sve to nakon četiri godine kada efekat nije isti jer su me svi zaboravili. Mirni savetujem da traži svoja prava, odmah! Da sam ja bio pametniji i potraživao sve što mi je obećano, možda bih sada izdao drugi album - kaže Adnan. 

Pogledajte još