Navijači traže ostavku uprave i prete novom Skupštinom

BEOGRAD, 22. aprila 2009. (Beta) - Udruženje navijača Crvene zvezde "Delije Sever" zatražilo je od rukovodstva tog fudbalskog kluba da podnese ostavku ili će pokrenuti inicijativu za sazivanje Skupštine kluba na kojoj će biti predložen njihov program za ozdravljenje kluba i formiranje prelazne uprave.

Cilj nove, prelazne uprave, kako se navodi, bilo bi uvođenje štednje u klub, kao i "priprema terena" za izbor novog rukovodstva.

U saoštenju se navodi da je ostavka rukovodstva neophodna jer su "rezultati Crvene zvezde katastrofalni, a odbačeni omladinci superiorniji od skupih i nekvalitetnih stranaca".

Udruženje navijača dodaje da je aktuelna uprava "od dolaska u klub uvećala troškove, obaveze i kredite, a od juna prošle godine sponzore zamenili pozajmljivačima".

Navijači Zvezde optužili su rukovodstvo da je "ponudilo informaciju o finansijskom stanju u njihovoj interpretaciji, a ne izveštaj o reviziji kao zvanični dokument".

"Delije" su saopštile i da je aktuelna uprava "optužujući bivšeg predsednika (Dragana Stojkovića) Piksija optužila i sebe, a svi su bili deo uprave koja se nedomaćinski ponašala".

U saopštenju se dodaje da navijači zahtevaju i izmene klupskog statuta i najavljuje se pokretanje akcije "Dobro znaj da uvek tu sam ja" sa ciljem da se prikupe finansijska sredstva za klub.

Prema ranije objavljenim zvaničnim informacijama, Crvena zvezda u ovom trenutku duguje 22,3 miliona evra, ne računajući tužbe bivših igrača koji potražuju preko suda još 2,2 miliona evra.

Klub duguje igračima veći deo plata za ovu godinu, a pojedini igrači već su najavili odlazak sa Marakane po završetku sezone.

Pored finansijskih problema, "crveno-beli" ove sezone ostali su i bez nekoliko članova uprave koji su podneli ostavke, među kojima je i potpredsednika Vladimira Jugovića.

"Crveno-beli" trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli Jelen Superlige, sa 17 bodova manje od vodećeg Partizana.

Pogledajte još