DS: Finansiramo se na legalan i transparentan način

BEOGRAD, 22. aprila 2009. (Beta) - Demokratska stranka (DS) saopštila je u sredu da se finansira na legalan i transparentan način i kao dokaz za svoje tvrdnje navela da je na sajtu objavila svoj finansijski izveštaj, kao i da je pokrenula inicijativu za izmenu Zakona o finansiranju političkih stranaka.

"DS poziva i ostale stranke da objavljivanjem svojih izveštaja pokažu odgovornost i doprinesu izgradnji sistema transparentnog i legalnog finansiranja političkih stranaka", navodi se u saopštenju povodom tvrdnji bivšeg visokog funkcionera DS Gorana Kneževića o navodnim nepravilnostima u finansiranju te stranke u Vojvodini.

Bivši gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Goran Knežević, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, izjavio je pred sudom da se DS finansirala donacijama u gotovini i sredstvima od javnih preduzeća.

"Demokratska stranka saopštava da je neprimerno komentarisati izjave date u sudskom postupku, ali da je obaveza suda da utvrdi njihovu istinitost. Svako ima pravo da svoju odbranu koncipira samostalno, pa čak i da se služi neistinama, a posao suda je da to utvrdi", navodi DS.

Pogledajte još