Novi poraz Zvezde, Vojvodina se učvrstila na drugom mestu

BEOGRAD, 22. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se sve dalje od drugog mesta na tabeli, pošto su u 27. kolu Jelen Super lige izgubili u Ivanjici od Javora sa 1:0, dok je Vojvodina u Novom Sadu savladala Banat sa 4:1.

"Crveno-beli" su u Ivanjici imali terensku inicijativu u većem delu meča, ali su fudbaleri Javora golom u osmom minutu rešili pitanje pobednika.

Nikola Simić centrirao je sa desne strane, golman Saša Stamenković kratko je odbio loptu, a najsnalažljiviji bio je Stevan Račić koji je sa nekoliko metara zatresao mrežu.

Do kraja poluvremena dve solidne prilike za izjednačenje iz slobodnih udaraca propustio je kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš.

U 53. minutu "crveno-belima" je poništen pogodak zbog ofsajda u kojem se našao Južnoafrikanac Bernard Parker. Do kraja utakmice beogradski tim imao je još dve šanse, ali su neprecizni bili Ibrahim Some i Parker.

Ekipa Vojvodine protiv Banata je do prednosti od 2:0 došla za samo tri minuta u prvom poluvremenu. Novosađani su poveli u 29. minutu preko Marija Đurovskog, a u 32. minutu vođstvo je duplirao Dušan Tadić.

Banat je smanjio zaostatak u 55. minutu golom Miroslava Grumića, ali je u 83. minutu Dragan Mrđa ponovo doneo svom timu dva gola prednosti. Konačan rezultat postavio je Mrđa pogotkom iz penala u 87. minutu.

Vojvodina sada ima 49 bodova, četiri više od Zvezde, a 13 manje od Partizana koji sutra gostuje čačanskom Borcu.

U duelu dva konkurenta u borbi za opstanak Jagodina je na svom terenu savladala beogradski Rad sa 2:1.

Domaćin je poveo golom Vladimira Đilasa u 29. minutu, a izjednačio je Dalibor Mitrović u 37. minutu. Jagodinci su do važna tri boda došli u 75. minutu, drugim golom Đilasa na utakmici.

Ekipa Hajduka pobedila je u Kuli fudbalere Napretka sa 1:0 i zabeležila važnu pobedu, koja je učvršćuje u sredini tabele. Jedini pogodak na utakmici postigao je Zoran Rajović u 50. minutu.

Fudbaleri Čukaričkog savladali su na gostujućem terenu OFK Beograd sa 3:1 i pomerili se sa poslednjeg mesta na tabeli, na koje je pao Banat.

Tim sa Banovog Brda poveo je golom Milana Bojovića u desetom minutu, a izjednačio je Petar Jelić u 18. minutu. Važnu pobedu Čukaričkim obezbedio je Judžin Sepuja golovima u 84. i 89. minutu. 

Rezultati:

Hajduk - Napredak 1:0 (0:0)
(Rajović 50')

Jagodina - Rad 2:1 (1:1)
(Djilas 28', 62' - Mitrović 39')

Javor - Crvena zvezda 1:0 (1:0)
(Račić 8')

OFK - Čukarički 1:3 (1:1)
(Jelić 18' - Bojović 3', Sepua 84', 89')

Vojvodina - Banat 4:1 (2:0)
(Djurovski 29', Tadić 31', Mrdja 83', 87'pen - Grumić 55')

Četvrtak, 23.april:
Borac - Partizan 15,00

Pogledajte još