Vraneš: Istorijski meč za Srbiju

BEOGRAD, 22. aprila 2009. (Beta) - Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da će predstojeći duel sa Španijom biti istorijski za srpski tim, pošto će se prvi put boriti za plasman u Svetsku grupu Fed kupa.

"Učinićemo sve da ostvarimo taj cilj. Sa dve igračice koje su među 10 najboljih na svetu, Jelenom Janković i Anom Ivanović, sigurno je da smo barem na papiru favoriti", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare u Ljeidi gde će se meč baraža za dopunu Svetske grupe i igrati.

Vraneš je istakao da Srbija neće potceniti protivnika, ali je izrazio optimizam zbog forme članica njegovog tima.

"Jelena je pre dve nedelje osvojila turnir ovde u Marbelji, pobedila je prvu i drugu igračicu Španije što nam donosi blagu psihološku prednost. Ana je odlično igrala u SAD i dve nedelje se pripremala za ovaj meč", istakao je Vraneš.

"Uspehe beleži i naša treća igračica Ana Jovanović, koja je pred ulaskom među prvih 200 na svetu. Zbog povrede naše najbolje juniorke Bojane Jovanovski sada je sa nama mlada i veoma perspektivna Aleksandra Krunić", dodao je selektor Srbije.

Problem za srpske teniserke mogla bi da bude zemljana podloga na terenima u Ljeidi za koju su domaće takmičarke specijalistkinje.

"Svi znamo da su španske igračice odlične, da će imati pomoć publike i da će igrati na njihovoj omiljenoj podlozi. Postoji mali pritisak na nas, ali smo maksimalno motivisani... I naše igračice beleže vrhunske rezultate na šljaci", ocenio je Vraneš.

Selektor srpskih teniserki je u šali istakao i da je namera njegovog tima da osveti mušku reprezentaciju Srbije, koja je u Dejvis kupu izgubila upravo od Španije.

"Na svu sreću u ženskoj ekipi nemate Rafaela Nadala", rekao je Vraneš kroz smeh.

Jankovićeva, četvrta teniserka sveta, naglasila je da je spremna za predstojeći izazov.

"Turnir u Marbelji mi je bio prvi na šljaci, a odmah sam osvojila i prvu titulu u sezoni i zato dolazim sa puno samopouzdanja. Puno sam trenirala, pokušavala da uhvatim ritam i što bolje se spremim", rekla je Jankovićeva.

"Očekujemo teške mečeve, ali i mi volimo da igramo na šljaci. Imamo veliku šansu da pobedimo", dodala je najbolje rangirana srpska teniserka.

Pogledajte još