Zdravko Mamić: Za Džaju bih i krv dao!

Zdravko Mamić je za mnoge ljubitelje fudbala broj jedan na prostoru bivše Jugoslavije, međutim, predsednik Modrih misli drugačije.

"To je bez konkurencije Dragan Džajić. Čovek od koga sam mnogo naučio. Za njega bih i krv dao. Naravno tu si i Vladimir Cvetković, Žarko Zečević i Nenad Bjeković, ali Džajić je najveći od svih. Osim što je fudbalska legenda, on je i veliki čovek i veliki gospodin. Iz svakog njegovog pogleda, pokreta, iz svake reči izbija gospodski stav".

Mamić je upoznat i sa nedavnim sukobom Džajića i Čovića na Marakani.
"Čuo sam za to dok sam bio u Antaliji na pripremama. Bio sam šokiran, jer odlično poznajem Džajića, znam koliko je visok njegov prag tolerancije. Ako je bio u stanju da udari, znači da je taj čovek to žestoko zaslužio. Sigurno ga je isprovocirao do te mere da drugog načina nije bilo".

Možete li da zamislite da se vama dogodi da udarite nekog svog saradnika?
"Dešavalo se da i ja izgubim živce, ali fudbal je takav, uvek je neka frka, pritisak je veliki".

Zvezdin dug iznosi 48 miliona evra. Ima li izlaza iz takve finansijske situacije?
"Neće se Zvezda ugasiti, naravno da joj ima spasa. Moguća su dva načina. Prvi je da klub sportske rezultate stavi u drugi plan i održava se i preživljava samo kao pravni subjekat. To bi značio da mora da kupuje mlade i jeftine igrače i da se odrekne trofeja na neko vreme. Međutim, Srbija i navijači to ne mogu da čekaju, tako da preostaje drugi način, a to je da država i političari stanu uz klub. Ako ulože koliko je potrebno, Zvezda će se vratiti na staze stare slave, što joj od srca i želim. Čujem da ima nekih naznaka da političari već pomažu klub i ja ih apsolutno podržavam u tome".

Pogledajte još