Završena posebna sednica, opozicija napustila salu

BEOGRAD, 23. aprila 2009. (Beta) - Poslanici Demokratske stranke Srbije, kluba Napred Srbijo i poslanica Srpske radikalne stranke Marina Raguš napustili su u četvrtak posebnu sednicu Skupštine Srbije, pola sata posle početka, a ubrzo potom sednica je i završena.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je da je "sednica providna zamka" i da je pre mesec dana zatraženo od Vlade da kaže šta Srbiju čeka na putu krize. "Čekali ste mesec dana da zakažete sednicu o rebalansu budžeta a danas nam odgovarate na pitanja u vezi sa merama. Sram vas bilo. Vi uopšte ne zaslužujete da sa vama ozbiljni predstavnici naroda razgovaraju o bilo čemu", rekao je Nikolić.

Danas nemamo šta da vas pitamo. Sutra je rebalans budžeta, sutra se spremite za naša pitanja, rekao je Nikolić. Marina Raguš i poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković navele su da je neprimereno da se o oceni odluke o rapuštanju opštine Zemun raspravlja bez prisustva poslanika SRS koji su udaljeni sa sednice.

Raguš je upitala da li je ministarka pravde Snežana Malović obaveštena o sednici i zašto nije došla. Skupština bi u 13.00 trebalo da nastavi rad raspravom o amandmanima na Predlog zakona o političkim strankama.

Pogledajte još