DS kupuje vreme za dogovor Jeremića i Đilasa

Kako je Danasu rečeno u IO DS na jučerašnjem sastanku Đilasa i Jeremića obojica su čvrsto ostala pri svojim stavovima, Jeremić da neće stranci da vrati poslanički mandat, Đilas da odluka Glavnog odbora mora da bude ispoštovana. Ukoliko i jedan i drugi ostanu na svojim pozicijama, Jeremić bi mogao da bude izbačen iz stranke.

Izvori Danasa kažu je članstvo DS u velikoj meri zbunjeno jer jedan od najpopularnijih ljudi stranke, koji trenutno obavlja i funkciju predsednika Generalne skupštine UN, može biti iz nje izbačen. To bi, kako kažu, bilo loše za stranku i njenu popularnost. Prema saznanjima Danasa, tako misli i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić, koji nastoji da ubedi Đilasa da Jeremić treba da ostane u stranci.

Dušan Petrović, kojeg je u četvrtak IO DS izbacio iz stranke, jer nije hteo da vrati poslanički mandat, optužio je juče predsednika DS da je glavni krivac za to što demokrate nisu formirale vladu posle majskih izbora i što Boris Tadić nije pobedio na izborima za predsednika Srbije.

(Novi Magazin, Danas)

Pogledajte još