fbpx

Posle gej parade gradonačelnik Rejkjavika odlučio da poseti i Mudijadu u Gornjem Milanovcu

Organizator "Mudrijade" Ljubomir Erović potvrdio je "Blicu" da će gradonačelnik islandske prestonice biti gost manifestacije.

- Među prvima koji je prihvatio poziv i izazov da dođe, pokaže i skuva muda sa još jednim timom iz Islanda jeste gradonačelnik Rejkjavika Jon Gnar - kaže Erović.

Na pitanje zašto su baš odabrali da pozovu Gnara, Erović odgovara da je reč o "čoveku koji ima hrabrosti da se suoči sa svakakvom situacijom".

- On je popularan političar sa Islanda koji živi potpuno normalnim načinom života. Smatrao sam (i uverio sam se) da je to čovek koji prihvata svaki izazov. Za razliku od nekih drugih politikanata Jon Gnar je kompletna ličnost.

Jon Gnar je bivši član pank grupe "Runny Nose", a na vlast u Rejkjavku došao nakon što je s nekoliko prrijatelja u šali napravio stranku pod imenom "Najbolja partija", a program su zasnivali na dihovitim i često suludim obećanjima.

Između ostalog, obećali su neće ispuniti nijedno obećanje, kao i besplatne peškire na svim bazenima, Islandski parlament bez droga do 2020. godine, kao i polarnog medveda za zoološki vrt u glavnom gradu Islanda. Obećao je i da neće ući u koaliciju ni sa kim ko nije gledao TV seriju "The Wire".

Svi svetski mediji pisali su o njemu i jada se kao gradonačelnik 2010. godine pojavio na gej paradi kao transvestit, kao i kada je pod maskom Darta Vejdera iz "Ratova zvezda" i sa kapom Deda mraza u video poruci stanovnicima Rejkavika čestitao Novu godinu. Otac je petoro dece.
Gnar u malo drugačijem izdanju

Zanimljivo je da su testisi tradicionalno jelo na Islandu i da ga se Islanđani kao takvog ne stide. Upravo se u ovom periodu praznuje vikinški praznik pod nazivom Þorrablót gde se priprema specijalitet od ukiseljenih testisa ovna.

Mudrijada će ove godine biti održana 31. avgusta u selu Lunjevica nadomak Gornjeg Milanovca, što će biti 10. jubilej.
Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.