Uhapšena devojka koja je krila mrtvu bebu

Majci deteta u subotu je određen policijski pritvor od 48 sati, pišu "Novosti".

Ona će danas iz policijskog pritvora biti privedena istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu na saslušanje, piše "Blic"

U šumadijskom selu Borač meštani nerado govore o ovom slučaju. Pričaju da su roditelji devojke vredni i čestiti ljudi, ne znaju šta se desilo i zašto je od njih skrivala stravičnu istinu.

Uplakana majka pojašnjava da sa kćerkom nisu bili u najboljim odnosima. Nisu znali da je trudna, niti gde živi. Iznenada je došla u roditeljsku kuću 27. januara.

Majka je bebu pronašla u ćerkinoj putnoj torbi.

Prema dosadašnjim informacijama iz Višeg suda, devojka se porodila 31. decembra u novopazarskoj bolnici. Rodila je zdravo muško dete, što potvrđuje i otpusna lista iz bolnice. Šta se dalje dešavalo - zasad je nepoznanica.

Kako saznaju "Novosti", osumnjičena je u prvoj izjavi inspektorima rekla da je 27. januara videla da dete ne daje znake života. Uplašila se, dete stavila u putnu torbu i došla u roditeljsku kuću.

Sudija Višeg suda u Kragujevcu Jelena Vilotijević izjavila je za "Blic" da obdukcija nije pokazala da su na telu dečaka tragovi nasilja.

"Biće urađena i dodatna veštačenja, a čekaju se i rezultati istrage policije iz Novog Pazara koja treba da pretrese stan u kome je živela", izjavila je sudija Vilotijević.

(Večernje novosti, Blic)

Pogledajte još