Majstor ukrao 170.000 dolara iz parking satova

VAŠINGTON, 23. aprila 2009. (Beta-AFP) - Jedan američki majstor za popravljanje parking satova ukrao je za godinu dana iz tih mašina 170.000 dolara i čuvao je gomilu novčića u svojoj kući nedaleko od Vašingtona dok ga policija nije uhapsila.

"Nikada nisam oduzeo toliko novca prilikom pretresa kuće", kazao je Vašington postu policijski narednik Šaram Fard iz policije u Aleksandriji u Virdžiniji. Policija je zlatni rudnik 61-godišnjeg Vilijama Fela pronašla posle praćenja koje je trajalo od januara. Nekoliko tona novčića nalazilo se u posudama po celoj kući. Pljačkaš parking satova uhapšen je 15. aprila.

Radnik gradske skupštine, koji se tim poslom bavio 17 godina i živeo je sam, nije ništa stavio na svoj bankovni račun, niti je potrošio deo ukradenog novca. Felovi nadređeni počeli su da sumnjaju u njegovo poštenje kada su ustanovili da je, uprkos poskupljenju parkiranja, u 1.040 parking satova u gradu prošle godine bilo znatno manje novca. Policija je počela da ga prati i postavila je kameru u njegov kamion. Majstor za parking satove praznio je između jednog i 24 satova svakog dana. U svakoj mašini nalazilo se oko 80 dolara.

Pogledajte još