Čega se žene najviše plaše u seksu?

Bojite se bola

Jedan od najčešćih ženskih strahova vezanih za seks jeste iščekivanje mučnog trenutka bola. Takav bol može uticati samo na žensku psihu, jer postoji mogućnost da stvori fobiju. Neke žene čak toliko stegnu vaginalne mišiće u strahu od bola da zapravo situaciju učine još gorom nego što bi inače bila.

Nesigurni ste

Žene se previše brinu u krevetu i stalno misle da izgledaju ružno ili debelo, a posebno se opterećuju time šta će on misliti. Ukoliko se ne osećate samopouzdano u svom telu, nesigurnost će se pretvoriti u najveći strah, te ćete sami sebe psihički sprečiti da upražnjavate seks.

Pod pritiskom ste

Žene se osećaju pod pritiskom da budu “savršene” u krevetu, jer se plaše da ne razočaraju muškarca svojim nastupom. Ovaj nepotreban pritisak i strah narušiće vaš seksualni život.

“Šta ako nešto krene naopako?”

Strah od trudnoće i polnih bolesti uvek je zastupljen u ženskim mislima. Ukoliko je vaš partner pouzdan, nemojte dozvoliti da vam ovakve misli kvare užitak, već preventivno reagujte i zaštitite se.

“Šta ako me ostavi nakon seksa?”

Verovali ili ne, ali većina žena se boji da njihovo umeće u krevetu vodi do toga da li će partner nastaviti vezu sa njima ili ne. Okanite se te panike i strahova da vas neće više voleti – može sam još više!

Žuri vam se sa orgazmom

Za razliku od muškaraca, ženama obično treba duže da stignu do velikog O. Pre nego što započnu odnos, žene često osećaju pritisak da brzo završe akciju samo kako bi se poklopile sa svojim partnerom. Ali, ovo češće vodi do anksioznosti i ne pomaže nikome.

Izvor: Superžena