fbpx

Glumac Branko Cvejić proglašen za gej ikonu

Glumac Branko Cvejić je deo ansambla predstave "Izopačeni“ koja se prikazuje u Bitef teatru. On u predstavi glumi ciničnog vlasnika gej kluba, pritajenog i oženjenog homoseksualca koji noću stavlja periku, šminka se i kao Greta nastupa i zabavlja goste. Predstava govori o homoseksualcima za vreme nacističkog progona tokom Drugog svetskog rata u Nemačkoj, o homofobiji i homoseksualcima kao žrtvama holokausta koje se često zaboravljaju.

Gordana Mitrović je prva transrodna osoba posle legendarnog Vjerana Miladinovića Merlinke koja je imala hrabrosti da javno istupi i govori o svom iskustvu života u Srbiji kao transrodne osobe. Ona je zvezda filma "Ja, kad sam bila klinac, bila sam klinka“ koji će se premijerno prikazati na ovogodišnjem Berlinalu i zvezda trans-kabarea "Iza ogledala“ koji se tokom 2012. godine prikazivao u REX-u.

"GayEcho" portal od 2007. godine proglašava mušku i žensku gej ikonu i do sada ovu titulu su poneli Jelena Karleuša, Andrej Pejić, Marina Perazić, Biljana Srbljanović, Novak Đoković, Marko Karadžić, Indira Radić...

Izvor: GayEcho

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.