Humanitarna radnica: Madona i Anđelina usvajanjem dece čupaju srce Africi

De Vaskonselosova je rekla i da "bogataši sa Zapada bacaju novac" u Africi umesto da se zaista angažuju oko konkretnih stvari i počnu da rade u okviru sistema koji postoje, kako bi unapredili situaciju na kontinentu.

Njena dobrotvorna fondacija "Amor" izgradila je novu očnu kliniku u Malaviju, a pred njeno otvaranje ona je za britanski "Indipendent" rekla da nije dovoljno samo "slati čekove".

- Morate da razgovarate sa ljudima, političarima, sa poglavicom sela, sa ljudima koji izvode sve te projekte. To je potrebno, a ne samo slanje para - rekla je 46-godišnja humanitarna radnica koja je posle Kanade živela u Londonu, gde je i napravila karijeru.

Bivša manekenka, koja je radila za "D&G", "Dior" i "Iv Sen Loran", kaže da vrlo dobro zna kako se osećaju izbeglice.

- Znam šta znači ostaviti iza sebe bliske rođake, najbližu porodicu, a pre svega zemlju koju svi volimo. Zato ne podržavam usvajanje dece iz Afrike i pokušaj da se uključe u holivudski stil života, kao što to rade Madona i Anđelina Džoli. One ne mogu da razumeju šta znači biti iz Afrike. Ovde postoje prioriteti, poglavice, sa njima treba da pričate o onome što hoćete - rekla je ona.

Osim toga, zajedno sa nekim zvaničnicima je optužila i Madoninu organizaciju "Rejzing Malavi" da nije dovoljno učinila i da je umesto deset škola, koje su najavljene, izgradila samo deset učionica.

Madonini predstavnici su odbacili sve optužbe i navode nazvali "neopreznim" ističući da "Madonina deca imaju srećno detinjstvo".

(Izvor:B92)

Pogledajte još