Partizan i Mega Vizura u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Branilac trofeja igraće u subotu u polufinalu protiv Mega Vizure, koja je ranije danas pobedila Vršac sa 82:79. U sutrašnjim četvrtfinalima igraju Radnički-Metalac i Crvena zvezda-Vojvodina.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Leo Vesterman sa 11 poena i Dru Gordon sa 11 poena i osam skokova.

Slobodu je predvodio Nemanja Arnautović sa 11 poena.

Kragujevačka hala Jezero bila je poluprazna, bez uobičajene atmosfere na Partizanovim utakmicama. Crno-beli su odlično počeli i nisu dozvolili protivniku da postigne koš skoro četiri minuta i
stekli dvocifrenu prednost, najveću 21:3.

Odličan šut Partizana malo je stao krajem prvog poluvremena, a Sloboda je napravila seriju 13:1 i pred kraj prvih 20 minuta prišla na 10 poena zaostatka, 23:13.

Partizan je u drugom poluvremenu mnogo grešio, a meč je završio sa 24 izgubljene lopte. Sloboda, međutim, nije imala dovoljno kvaliteta da parira crno-belima, tako da je beogradski tim mirno priveo meč kraju.

Košarkaši Mega Vizure plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u u četrvrtfinalu završnog turnira u Kragujevcu u neizvesnoj završnici pobedili Vršac sa 82:79 (16:12, 25:16, 5:20, 36:31).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vasilije Micić sa 16 poena i sedam asistencija. Nemanja Krstić doprineo je sa 13 poena. Meč je obeležio i povratak reprezentativca Novice Veličkovića na teren. On je igrao nešto manje od 19 minuta i postigao je pet poena.

Vršac je predvodio Nemanja Radović sa 29 poena.

Beta

Pogledajte još