Advokat Petronijević: Čanak uperio pištolj u glavu Lešanoviću

Petronijević je novinarima u Novom Sadu rekao da je Lešanović tokom davanja iskaza potvrdio da je u noći između 21. i 22. septembra prošle godine, ispred kafane bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, "došlo do ozbiljnog prebijanja od strane gospodina Čanka i još dvojice ljudi".

Advokat je novinarima prepričao iskaz Lešanovićevog vozača, koji tvrdi, da mu je čanak uperio pištolj u glavu i primorao ga da stavi ruke na volan, kako ne bi mogao da pomogne Lešanoviću tokom tuče.

- Bilo je udaranja štapom, udaranja rukama i nogama, prebijanja ozbiljnog, upotrebe oružja, pretnje oružjem - rekao je Petronijević. Petronijević je kazao da Ikodinović, koji je danas dao iskaz kod istražnog sudije, zna za dešavanja u kafani "Tako je suđeno", čiji je vlasnik.

- Ikodinović zna ono što se dešavalo u kafani, sedeli su za stolom i pili. Tu je bilo nesuglasica oko naručivanja muzike, da li ova ili ona pesma, a niko nije procenio da to može da bude problematično - naveo je Petronijević.

Prema njegovim rečima, te večeri ispred novosadske kafane "Tako je suđeno" kamere su bile isključene, ali se ne zna da li slučajno ili namerno.

Čanak je nekoliko dana nakon incidenta novinarima u Skupštini Srbije ispričao svoje viđenje tog slučaja i tom prilikom priznao da je nekoliko puta udario Lešanovića, jer je grubo vređao i provocirao njegovu bratanicu. Nakon toga podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika.

Izvor: Beta

Pogledajte još