Kraj potere u SAD: Bivši policajac ubica nastradao u sukobu sa policijom (VIDEO)

Američke televizije su juče kasno popodne prekinule program i uživo se javljale sa lica mesta, gde je Dorner, posle nekoliko dana skrivanja bio otkriven.

On je prvo, pre dva dana, upao u jednu planinsku skijašku kuću, i vezao dvoje ljudi koji su tu živeli. Nakon skrivanja, Dorner je juče oko 1.30 časova uzeo njihov pikap kamionet, pokušavši da pobegne iz tog reona, koji je bio okružen policijom.

U poteri je uečestvovalo 200 policajaca

Međutim, na putu su ga opazili policajci koji su dežurali, a Dorner je tada zapucao na njih i ubio jednog, a ranio drugog pripadnika organa reda. Usledila je potera u koju je bilo uključeno više od dve stotine policajaca.

Prilikom potere Dorner je ubio jednog policajca, a ranio drugog.

Njihov nekadašnji kolega je u prvom trenutku uspeo da se sakrije u drugu brvnaru, ali je opažen, pa je kuća opkoljena, a policija je koristeći megafon tražila da se preda.

Pošto se on nije odazivao, u kuću je ubačen suzavac, koji je prema policijskim izvorima, izazvao požar. Dorner nije uspeo da izadje iz kuće i njegovo telo je pronadjeno u zapaljenoj brvnari kad su došli vatrogasci. Dorner se tereti da je u prethodnih deset dana, pre jučerašnjeg ubistva, ubio još tri osobe, ćerku bivšeg policijskog kapetana koji mu je bio nadredjen i njenog verenika, i još jednog policajca, dok je ukupno četvoricu ranio.

(old_image)

Za sve vreme potere američki mediji su uživo pratili šta se dešava

Mediji: Utreniran i opasan profesionalac, odličan snajperista

Mediji su ga opisivali kao veoma utreniranog i opasnog profesionalca,
odličnog snajperistu, koji nije prezao da puca u policiju. On je prethodno, na internetu u svom manifestu objavio rat policji u Los Anđelesu , kao osvetu za otkaz koji je dobio 2007. godine.

Naime, sve je počelo kada je Dorner pre više od pet godina, prijavio jednog od kolega da je pretukao osumnjičenog koji je bio osoba sa posebnim potrebama. Posle istrage, interna policijska komisija je ustanovila da prekoračenja sile nije bilo, i Dorner je, zbog kako je rečeno, lažnog prijavljivanja dobio otkaz.

On je, posle toga optužio policiju u Los Anđelesu za rasizam, pošto je Afroamerikanac, rekavši da se ništa nije promenilo od početka devedesetih i velikih nereda kada su beli policajci pretukli crnog motoristu Rodnija Kinga.

Policija u najvećem kalifornijskom gradu je sada saopštila da će ponovo otvoriti istragu o Dornerovom slučaju.

(Izvor: Blic/Tanjug)

Pogledajte još