Vuk Jeremić isključen iz DS

Vuk Jeremić nije izneo svoj stav da li će vratiti poslanički mandat, na šta ga obavezuje odluka Glavnog odbora DS, prema kojoj to treba da učine svi ministri iz prethodne Vlade Srbije. Jeremić je uporno ponavljao da će mandat zadržati jer namerava da se po povratku iz Njujorka, gde je na funkciji predsednika Generalne skupštine UN, aktivno uključi u skupštinski život.

Predsednik DS Dragan Đilas je krajem novembra, kada je preuzeo čelno mesto demokrata, pozvao sve poslanike koji su u prethodnoj vladi bili ministri da vrate poslaničke mandate.

Članovi Izvršnog odbora i njegov predsednik Dušan Elezović nisu želeli da novinarima ispred sedišta stranke u Krunskoj ulici daju nikakve detalje o današnjoj sednici tog tela, navodeći da će po njenom završetku biti prosleđeno saopštenje.

Bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović nedavno je isključen iz stranke pošto je odbio da vrati mandat, dok je Jeremiću dato više vremena da odluči, budući da trenutno nije u zemlji.

I dok se vrh DS-a priprema za sednicu Izvršnog odbora, Vuk Jeremić u Njujorku predsedava na godišnjem međureligijskom dijalogu koji se održava u Generalnoj skupštini UN.

Statutarna komisija DS odbila je danas žalbu Dušana Petrovića i potvrdila prvostepenu odluku Izvršnog odbora DS o njegovom isključenju, piše Blic i dodaje da on više i definitivno nije član ove stranke.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još