Vukoičić: Zvezda blagi favorit protiv Partizana

"Dosta živ i turbulentan period je iza nas, ali pred nama je novi veliki izazov. Igraćemo sa Partizanom drugu takmičarsku utakmicu u šest dana. Motivacija je velika za oba tima i ova utakmica može slobodno da se nazove ne derbi kola, nego derbi lige", rekao je Vukoičić novinarima u hali Pionir.

Vukoičić je kazao da pobeda protiv Partizana neće ništa značiti ako njegov tim i preostalih pet utakmica u regionalnom takmičenju ne odigra dobro.

"Ja pokušavam da spustim tenziju kod mojih igrača. Ovo je važna utakmica, ali ako u nju uđemo bez euforije i opterećenja možemo mnogo bolje da odigramo. Moramo taj meč da svedemo na običan meč jer će nam u suprotnom, druge stvari odvlačiti pažnju, podići tenziju i zbog toga uvek teže ide", rekao je Vukoičić.

On je dodao da bi pobeda protiv Partizana bila "izuzetno važna", ali da neće vredeti ako preostalih pet utakmica njegov tim ne odigra dobro.

Vukoičić je kazao da je ovo najzanimljivija sezona u Jadranskoj ligi od kada se ona igra, zato što je ulog veliki za sve ekipe.

"Do kraja takmičenja ostalo je još šest kola i svaka utakmica je značajna i sve pobede dobijaju na težini. Šest-sedam timova je zainteresovano da ode na fajnal for i tamo se bori za plasman u Evroligu", kazao je trener Zvezde.

On je rekao da dobro poznaje ekipu Partizana i da je utakmica protiv "večitog" rivala sama po sebi inspiracija.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između ove dve ekipe počela je u nedelju, ali je zbog incidenata prekinuta pa je nastavljena i završena u ponedeljak bez prisustva publike, a Zvezda je osvojila trofej pobedom sa 78:69.

"Kada se igra u normalnim uslovima u derbiju nema favorita, ali s obzirom na ovu poslednju pobedu i pošto igramo pred našim navijačima, može se reći da je blaga prednost na našoj strani. Partizan će zbog poraza imati pojačanu motivaciju, ali minijatura pojedinca može da prevagne na jednu stranu", rekao je Vukoičić.

Plej Crvene zvezde, Amerikanac Demarkus Nelson bice spreman za utakmicu posto se oporavio od povrede koju je zadobio na prošlom
derbiju.

Iz Zvezde su saopštili da neće biti karata u slobodnoj prodaji, već će u Pionir moći da se uđe samo sa sezonskim ulaznicama i da je Partizan na osnovu reciprociteta dobio 30 karata.

Apelovano je da navijači bez ulaznica ne dolaze, jer im policija neće dati da priđu dvorani.

Zvezda sutra od 21.00 igra kao domaćin protiv Partizana u hali Pionir u 21. kolu Jadranske lige.

Beta

Pogledajte još