Gugl otvara svoje prodavnice

Izvori bliski kompaiji Google navode da će poznata kompanija uskoro u Americi, Japanu i nekoliko evropskih gradova otvoriti specijalzovane prodavnice, u kojima će se nuditi kompletan portfolio Chromebook računara, Nexus smartfona i tableta, ali i sve usluge koje Google nudi korisnicima.

Potencijalni kupci bi tako mogli da isprobaju proizvode Gugla pre nego što se odluče da ih kupe.

Međutim, glavni motiv za ovaj potez verovatno je nešto drugo – pametne naočare koje prikazuju Android obaveštenja – Gugl glas (Google Glass).

Naime, za očekivati je da će taj uređaj imati vrlo visoku cenu, ako se uzme u obzir cena prototipa Eksplorer edišn, koji je koštao 1.500 dolara u prednarudžbi. Pretpostavlja se da će koštati između 500 i 1.000 dolara.

Zato je presudna stvar omogućiti potencijalnim kupcima da sami isprobaju takav komad nove opreme, a kako bi Gugl svoje naočare želeo sam da predstavi kupcima, otvaranje vlastitih prodavnica je logičan potez.

Gugl inače ima svoje "prodavnice unutar prodavnica" (unutar lanaca Best baj i Diksen), u kojima rade zaposleni kojima je glavni posao da informišu kupce o Guglovim proizvodima, dok novčane transakcije i isporuka uređaja idu kroz Best baj i Diksen.

Izvor: B92

Pogledajte još