Marina Perazić pred BG koncert Denis & Denis: Pevamo sve što sam snimila u grupi

Kulturna organizacija Mikser organizuje ovaj koncert uz podršku regionalnog VH1 kanala. Ulaznice se i dalje mogu kupiti po ceni od 1600 dinara (regularna) i 2600 dinara (VIP), mogu i da se rezervišu na office@mikser.rs.

Marina Perazić, vodeći vokal originalne postave riječkog elektro-pop benda koji aktuelnom turnejom obeležava 30 godina od osnivanja, pričala je vidno ushićena zbog interesovanja koje vlada ne samo za beogradski nastup, ali i zbog VH1 podrške
:
-Oduševljena sam i što ćemo se pojaviti u ovom predivnom, novom prostoru. Ja kao inženjer građevine vidim, možda, nešto malo više tu (smeh) nego neki drugi ljudi. Sve me podseća na Njujork, na urbanu arhitekturu koja nije toliko polirana, nije sve novo, nego i iz starog treba izvući maksimum.

O „reunionu“...
-Desio se, na moje veliko iznenađenje, posle 24 godine ne-komuniciranja sa Davorom Toljom. Odlučio je da mi se obrati iako je tvrdio po medijima da više nikad neće komunicirati sa mnom. Napisao je kratak mejl 'Da li bi ti...ide 30 godina...' i ja sam rekla – da, bez ikakvog daljeg objašnjenja i bez priče o prošlosti. Krenimo dalje, na nju ne možemo uticati. Idemo otvorenog srca, i uz poštovanje prema onom što smo uradili. To više nije naša priča, već priča jedne generacije, nešto što je obeležilo jedno vreme. Onome što se sada pojavljuje na sceni možemo da budemo zahvalni što smo mi još uvek prisutni, i što imamo, pored moje generacije, toliko mladih poklonika“.

U dahu je nastavila:
„Pevaćemo sve pesme koje sam ja snimila za Denis & Denis, i ponešto iz moje solo karijere. Nastupiće i Edi Kraljić – svi ga znaju kao momka iz „Sobe 23“ i „Ja sam lažljiva“, kasnije i iz spota „Voli me još ovu noć“ kad umire u dvoboju. Nećemo nikog da izneverimo, gledali smo da ne izmišljamo toplu vodu. Potrebno je da te pesme budu što sličnije originalu, ljudi se identifikuju sa detaljima. Imali smo, do sada, nekoliko nastupa, koncert u Zagrebu je fenomenalno prošao. Gomila fanova ispred mene, fantastična energija. Beograd nam je dao vetar u leđa, ali se i Zagreb sad odužio na najlepši način.

POTRESENA ZBOG DINKA TUCAKOVIĆA

Dinko Tucaković, nedavno preminuli istaknuti filmski radnik, bio je, između ostalog, reditelj čuvenog šou programa grupe Denis & Denis 1985. Marina nije znala za tragediju, vest o njegovoj smrti, koju je čula posle konferencije, vidno ju je potresla.
-Ko...kako, od čega – nije mogla u trenutku da poveruje. - Ajoj, pa stalno idu njegove numere na VH 1. Kako čudno da to, baš sada.. Očekivala sam da će biti na koncertu – prozborila je tužnim glasom za Nadlanu.com.

Marinu, pred beogradski koncert, najviše brine kako će da savlada emocije.
„Sve je lakše kad se popneš gore, onda samo 'voziš'. Jedva čekam da se to desi. Bend je veliki, ima nas deset. Tu su i prateći vokali, pored Davora imamo još jednog klavijaturistu... Totalno riječki bend. Potvrdila sam da sam još uvek Riječanka, mada živim više na drugim mestima“.

Ulaz će biti otvoren od 20 časova, pola sata kasnije započeće DJ set specijalno spremljen za tu priliku. Na sceni će se pojaviti i Rubi Montanari Knez sa kojom je Tolja snimio novi album, ali će, naravno, akcenat biti na starom, dobro poznatom repertoaru.

Pogledajte još