Real sprema ponudu od 100 miliona evra za Ibrahimovića

BEOGRAD, 28. aprila 2009. (Beta) - Ukoliko bude izabran za predsednika Reala iz Madrida Florentino Perez ponudiće milanskom Interu 100 miliona evra za napadača Zlatana Ibrahimovića, objavio je tiražni italijanski sportski dnevnik Tutosport.

Taj list navodi da Perez sprema i veoma "izdašnu" ponudu za Ibrahimovićev ugovor, po kojem bi švedski reprezentativac zarađivao 15 miliona evra godišnje.

Izbori za predsednika madridskog kluba održaće se 14. juna, Perez zasad važi za najozbiljnijeg kandidata, a za pojačanja navodno planira da potroši oko 300 miliona evra.

Ukoliko se transfer realizuje, Ibrahimović će dobiti godišnje povećanje plate za šest miliona evra, pošto, kako navodi Tutosport, trenutno u Interu zarađuje devet miliona.

Ibrahimović je prošle nedelje izjavio da razmišlja o odlasku iz Intera, sa kojim je do sada osvojio dve titule prvaka Italije.

Uprava Intera, na čelu sa predsednikom Masimom Moratijem, ranije ovog meseca saopštila je da obeštećenje za Ibrahimovića iznosi oko 100 miliona evra.

Ibrahimović je do sada za Inter odigrao 111 utakmica i postigao 62 gola. Pre Intera, Šveđanin je igrao za Malme, Ajaks i Juventus.

Pogledajte još