Vermezović: Ne bežimo od uloge favorita u Borči!

"Najdosadniji deo sezone je završen, a Partizan potpuno spreman ulazi u nastavak prvenstvene trke. Ne bežimo od toga da smo favoriti protiv BKS-a, ali svakog protivnika shvatamo ozbiljno. Svaka naredna utakmica je najteža, i tako ulazimo u ovaj deo sezone", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju sutra od 13 sati u Borči protiv BSK-a utakmicu 16. kola, čime počinje prolećni deo Super lige Srbije.

Vermezović je rekao da je njegova ekipa analizirala protivnika i da će se podsetiti nečeg iz prvog dela prvenstva kada je Partizan ubedljivo savladao BSK sa 7:0.

On je kazao da ga raduju "pretnje" čelnika BSK-a, jer to pokazuje da je fudbal na pravom putu.

"Njihovi rukovodioci prete da će dobiti Partizan i drago mi je, jer ta sportska peckanja pokazuju da je fudbal na pravom putu. To će vratiti fudbal na stadion, a ne priče o politici", rekao je trener crno-belih.

Upitan kakav teren očekuje na Vizelj parku, on je rekao da zna da će domaćini uraditi sve da teren bude dobar.

"Nikada se nijedna moja ekipa neće žaliti na teren ili vremenske uslove. Treba da se prilagodimo i ne treba da se vadimo", naveo je Vermezović.

On je kazao da će sutra izvesti sastav isti kao na prijateljskoj utakmici s Koprom na pripremama u Sloveniji, osim što u timu neće biti Aleksandra Miljkovića zbog kazne.

Vermezović za sutrašnju utakmicu neće moći da računa na Miloša Ostojića, Aleksandra Mitrovića, kao i na Lazara Markovića kome je, kako je rekao, potrebno malo više vremena da se vrati u takmičarski pogon. Takođe, u timu neće biti ni Aleksandra Miljkovća koji je kažnjen sa dve utamice neigranja posle utakmice u Subotici protiv Spartaka.

Govoreći o situaciji s Lazarom Markovićem, on je rekao da će mladi fudbaler ostati sa ekipom i da još nije odlučeno da li će ići u Englesku na terapije.

"Žao mi je što gubi vreme i što je van takmičarske ekipe. Kada smo ostali bez golmana Vladimira Stojkovića zbog povrede, nijednog trenutka nisam kukao. Koga nema, bez njega se može i mora, jer Partizan nije klub koji zavisi od jednog igrača", naveo je Vermezović.

Partizan je prvi na tabeli sa šest bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, a BSK je u donjem delu tabele, sa 14 bodova.

Beta

Pogledajte još