Svaki treći muškarac glumi orgazam

Studija sprovedena na Univerzitetu u Kanzasu otkrila je da 68 odsto žena i čak 28 odsto muškaraca redovno glumi orgazam sa partnerom.

Oba pola imaju isti razlog za to - osećaju da je partner blizu vrhunca, pa misle da bi trebalo da ga i sami dožive uskoro. Još jedan od razloga je skraćivanje pomalo dosadnog čina i to na način koji neće uvrediti partnerova osećanja.

Studija objavljena u Žurnalu seksualnih istraživanja ispitala je 281 ispitanika o seksualnim navikama. Otkriveno je da i muškarci i žene simuliraju orgazme jer osećaju da bi trebalo više da uživaju u seksu. Ovo je naročito problem za muškarce.

- Naglasak na muškarcu kao figuri koja treba da obezbedi vrhunski orgazam, nekada dovodi do toga da se i muškarac i žena pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili takva očekivanja - stoji u izveštaju.

Prošle godine studija sprovedena na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku pokazala je da žene glume orgazme, kako bi zadržale partnera pored sebe.

Drugo istraživanje iz 2011. sa Templ Univerziteta u Pensilvaniji čak je pokazalo da žene to čine jer se plaše intimnosti ili ih muči nesigurnost, piše 021.

(Izvor: 24sata.rs)

Pogledajte još