Barselona napadala, Čelsi se odbranio

BEOGRAD, 28. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Barselone i Čelsija igrali su na stadionu "Nou Kamp" nerešeno 0:0 na prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona što je rezultat koji više odgovara engleskom timu, domaćinu revanš meča.

Barselona je dominirala čitavim tokom utakmice, dok se trener Čelsija Gus Hidink opredelio za čuvanje svog gola, pa je meč počeo sa usamljenim Didijeom Drogbom u napadu.

Taktika se isplatila, pošto je Čelsi uspeo da spreči Barselonu da postigne gol prvi put posle poraza od Numansije od 0:1 u prvom kolu španskog prvenstva.

Domaći tim je uprkos inicijativi teško dolazio do prilika, mada je imao nekoliko solidnih šansi za gol, od kojih dve odlične u sudijskoj nadoknadi.

Prvu je, ipak, imao Čelsi, pošto je Drogba u 39. minutu posle velike greške štopera Barselone Rafaela Markesa izbio sam pred golmana katalonske ekipe Viktora Valdesa. Dva puta je probao Drogba, ali je Valdes iz oba duela izašao kao pobednik.

Početkom drugog poluvremena Balak je bio u dobroj prilici, ali je posle slobodnog udarca glavom sa pet metara šutirao preko gola.

Konstantni napadi Barselone umalo se nisu isplatili u samom finišu, iako je vodeći tim španskog prvenstva do tada bio skoro potpuno bezopasan.

Prvo je pokušao Samjuel Eto u 70. minutu, ali je golman Čelsija Peter Čeh loptu sproveo u korner.

Najbolju priliku Barselona je imala u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Dani Alveš odlično centrirao sa desne strane, a Bojan Krkić sa četiri metara glavom neprecizno šutirao, iako je bio potpuno sam.

Dva minuta kasnije odličnu priliku imao je i Aleksandar Hleb, koji je iskoristio to što je vezista Čelsija Mihael Balak ležao na travi.

Čeh je, međutim, odbranio prvi pokušaj Hleba, koji je iz drugog puta promašio gol gostiju, pošto se lopta odbila previše u stranu.

Barselona tako nije uspela da stekne prednost pred revanš na "Stamford Bridžu", pa će Čelsi, za koji je igrao i srpski reprezentativac Branislav Ivanović, imati blagu prednost.

Barselona: Valdes, Abidal, Alveš, Pike, Markez (Pujol 57’) - Ture, Ćavi, Inijesta – Anri (Hleb 87’), Mesi, Eto (Krkić 81’). 

Čelsi: Čeh – Ivanović, Bosingva, Teri, Aleks – Esijen, Lampard (Beleti 71’), Balak (Anelka 90’), Maluda, Obi Mikel – Drogba. 

Drugi učesnik finala Lige šampiona biće bolji iz dvomeča Mančester junajteda i Arsenala.

Finale će se igrati 27. maja u Rimu.

Pogledajte još