Vujošević: Protiv Partizana se vodi fašistička kampanja!

"Kampanja koja se vodi protiv Partizana u štampi je pomalo fašistička. Simpatije ljudi na vlasti kod nas ne stvaraju efekat predaje, već inat. Niko nam nije kriv za poraz od Olimpije, sami smo krivi, kako kaže Niče: ‘Što ne ubije čoveka, ojača ga’, tako ćemo i mi", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali “Pionir“ uoči meča sa Cedevitom.

On je istakao da mu veoma smeta što su pojedini mediji objavili netačnu informaciju da Partizan ima nameru da potpiše ugovor sa Nemanjom Aleksandrovim.

"Nije tačno da je potpisao, niti da smo imali kontakt. Nije tačno ni da postoji blokada zbog tužbi bivših igrača Katića, Mačvana i Raduljice", bio je konkretan Vujošević.

Iskusni trener naveo je da rivalitet između Zvezde i Partizan mora da postoji, ali da je važno da bude u granicama normale.

"Već desetak godina naš rivalitet je prešao granice normalnog. Bacanje kesa sa mokraćom bilo je odavno, nije počelo od mene i Čovića. Mnogo su složeniji problemi i krupniji igrači su uključeni. Kreira se slike da sam glavni incijator problema koji se dešavaju, a ja nikad nisam bio mirniji nego ove godine. Mene su sve vreme vređali kada je Zvezda bila domaćin, ali smatram da to moram da podnesem, ne vodim ženu na utakmicu. Sukob Vujošević-Čović nema vezе sa ovim. Nije problem da se sedne za sto, evo seli su Dačić i Tači, pa nisu rešeni problemi", naveo je on.

Poslednjih dana veliku pometnju u javnosti izazvala je informacija iz Evrolige da će plasman u elitno takmičenje izboriti finalisti fajnal-fora Jadranske lige, a ne pobednik ligaškog dela i šampion, kako je uoči starta sezone saopštilo rukovodstvo regionalnog takmičenja.

"Nama je svojevremeno trogodišnji ugovor oduzet kada je postalo jasno da niko ne može da nas ugrozi. Moramo da se borimo za fajnal-for. Nama će možda značiti ovo tumačenje Evrolige, jer bismo jednom pobedom došli u finale i igrali u elitnom takmičenju. Ipak, mi imamo moral, dok neki drugi timovi pokazaju moralnu elastičnost", rekao je trener Partizana.

On je istakao da je logično da se Jadranska, kao i svaka druga liga, završi plej-of takmičenjem.

"Ne mogu Lorbek ili Bora Stanković da odlučuju gde će se igrati fajnal-for. Mora da se zna da pravo organizacije ima ekipa koja je prvoplasirana, pa ako neće ona, onda sledeća ekipa. Ako ova liga ima pretenziju da bude ozbiljna, ne sme da bude ovake šale. Ako je neko neinformisan mora da odgovora za to, verovatno će se rešti kompromisom. Velika bi greška bila da se sada menja", poručio je Vujošević.

Partizan u nedelju od 17 časova gostuje u Zagrebu ekipi Cedevite, direktnom konkurentu za plasman na završni turnir Jadranske lige.

"Pre početka takmičenja Cedevita je slovila kao prvi favorit, uz Crvenu zvezdu. Ta procena je rađena na osnovu budžeta i pojačanja koja su dovedena. Sigurno je da će Cedevita, koja nije ostvarila ono za šta je konstruisana, pružiti maksimum, jer ima šanse da se dokopa fajnal-fora"
, zaključio je Vujošević.

(Tanjug)

Pogledajte još