Kritičari ocrnili film Iks men počeci: Volverin

LOS ANĐELES, 30. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Filmski kritičari ocrnili su film "Iks men počeci: Volverin", ali upućeni predviđaju da će film ipak biti hit kod publike kada predstojećeg vikenda stigne u bioskope. "Iks men počeci: Volverin" prvi je u nizu holivudskih visokobudžetnih filmova u letnjoj sezoni, koja donosi 40 odsto ukupnog godišnjeg prihoda u američkim bioskopima.

Ipak, uprkos pohvalama koje je Hju Džekmen dobio za ulogu herojskog mutanta Volverina, kritičari nisu impresionirani filmom u celini. "Prednastavak trilogije 'Iks men' snimljene između 2000. i 2006, 'Volverin' je besmislen i tipičan, ne uprkos već zato što spaja porodičan sukob i odmetničku priču glavnog junaka", piše kritičar Njujork dejli njuza.

"Bučan i bezličan, 'Iks men počeci: Volverin' poseduje sve karakteristike proizvoda za jednokratnu upotrebu, osmišljenog i urađenog sa velikim budžetom, ali i sa malo mašte", ocenjuje Dejli Varajeti, dok Holivud riporter film naziva "velikim razočaranjem". Uprkos negativnim kritikama, procenjuje se da će film prvog vikenda u severnoameričkim bioskopima zaraditi između 85 miliona i 100 miliona dolara.

Pogledajte još