MUP: Ne pregovaramo sa advokatom Uroša Mišića

"Sa indignacijom odbacujemo navode advokata Borovića o navodnom dogovoru i ugovaranju vremena saslušanja ili dobrovoljnog odlaska u policiju, koji bi trebalo da uslede sledeće nedelje. Ovo je advokat Borović najavljivao i prosle nedelje u javnosti, ali se to nije dogodilo", saopštio je MUP. Policija i MUP postupaju u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije i nema govora ni o kakvim dogovorima i ugovaranju dobrovoljne predaje Uroša Mišića.

"Naglašavamo da će u skladu sa ovim, osumnjičeni Mišić biti tretiran kao svaki građanin i lice za kojim se traga, a to podrazumeva momentalno lišenje slobode i predaju nadležnom istražnom sudiji momentom pronalaska", istakao je MUP. Kako je navedeno, ne postoji nikakva mogućnost pregovaranja i dogovora sa bilo kime o sprovodenju zakona, niti navodno postoji šef policije sa kojim advokat Borović pregovara o dogovorenoj predaji i saslušanju.

"Ovakve i slične izjave advokata predstavljaju manipulaciju i zloupotrebu procesnih prava branioca u krivičnom postupku", ukazao je MUP. Mediji su ranije preneli da je Mišić nedavno u klubu "Plastik" u Beogradu učestvovao u tuči u kojoj je jedan američki marinac, službenik Ambasade SAD u Beogradu, udaren flašom u glavu. Mišić je septembra 2008. osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk 2007. godine.

Kazna mu je potom prepolovljena i on je 4. decembra prošle godine pušten iz zatvora jer je ispunio uslove iz Zakona o amnestiji. Vrhovni kasacioni sud je marta prošle godine potvrdio pravosnažnu presudu kojom je Mišić osuđen na pet i po godina, jer je upaljenom bakljom napao policajca na fudbalskoj utakmici i naneo mu teške telesne povrede. Mišić je zatvorsku kaznu prvo izdržavao u Valjevu, a kasnije u Zabeli, kod Požarevca.

Izvor: Kurir

Pogledajte još