Noć u gradu: U 4 saobraćajne nesreće povređeno 5 osoba

Dve osobe su povređene u udesu koji se dogodio oko jedan sat posle ponoći na uglu ulica Strahinjića Bana i Dobračine, rekla je dr Macura.

- Muškarac star 54 godine, vozač, zadobio je povrede glave i grudnog koša, a ženska osoba stara oko 28 godina, vozač drugih kola, povredu kolena - rekla je dr Macura i dodala da su oboje prevezeni u Urgentni centar.

U udesu oko 23 časa na uglu ulica Mis Irbijeve i Križanićeve muškarac star 48 godina zadobio je povredu glave i istezanje vratnog dela kičme i prevezen je u Urgentni centar.

Na uglu ulica Đorđa Stanojevića i Španskih boraca oko 21.40 sati dogodio se udes u kojem je žena stara oko 48 godina zadobila povredu glave i istezanje vrata, ali je odbila prevoz u bolnicu.

U udesu oko 19.20 časova u Ulici Petra Lekovića muškarac, pešak, star oko 58 godina zadobio je povredu dela kičme i prevezen je u ortopedsku bolnicu na Banjici.

Hitna pomoć je noćas obavila 116 intervencija od kojih 17 na javnim mestima, rekla je dr Macura i dodala da su pomoć lekara najčešće tražili srčani bolesnici i da je povećan broj osoba sa šlogovima.

Doktorka je istakla da bi zbog hladnog jutra trebalo da se pričuvaju srčani bolesnici i savetovala adekvatno oblačenje, oprez u saobraćaju, uzimanje toplih napitaka, čajeva i limuna.

(Blic)

Pogledajte još