Jovanović: Srbija nije lična svojima SNS

Srbija nije lična svojina Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića, ona nije niti sme postati Čavesova Venecuela, ni Kimova Severna Koreja, kaže lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

- Ne sme se zaboraviti da lični režimi, u kojima su političari sve, i sudije i tužioci i laboranti i veterinari i komandanti, uvek na kraju propadnu. Problem je što će u našem slučaju, ako tim putem krenemo, cena biti nenadoknadiva – rekao je Jovanović povodom odluke Skupštine Srbije da sednicu o bezbednosti hrane i mleka odloži za kraj marta.

LDP je još 25. februara inicirao održavanje te sednice, a to što se vladajuća većina oglušila na zahtev LDP, mada je zasedanje parlamenta na zahtev ove stranke bilo predviđeno za danas, 5. mart, Jovanović smatra dokazom da vlast u Srbiji funkcioniše na principima straha, manipulacije i unutarpartijskih ratova.

On ističe da je “red kičma Evrope”, u koju Srbija nikada neće stići ako promeni pravilnik o mleku i tako nasamari građane, isto kao što promeni budžet i predvidi manji deficit, a onda već u februaru postane jasno da je sve to velika laž i da para nema.

- Mi smo hteli da zajedno radimo na sređivanju haosa koji postoji u zakonima, uredbama i pravilnicima o bezbednosti hrane, a predsednik parlamenta je postupio kao partijski vojnik i LDP-u i Srbiji poručio da će Skupština o urgentnom pitanju razgovarati za mesec dana – kaže Jovanović.

On upozorava da će “svi pobeći iz zemlje i od zemlje koja se tako igra zdravljem svojih građana, institucijama, poverenjem koje je ključni sastojak svakog uređenog poretka”.

(Telegraf)

Pogledajte još