Počelo snimanje filma "Monuments Men" u režiji Džordža Klunija

U Berlinu je počelo snimanje novog filma Džordža Klunija "Monuments Men". Osim Klunija, u filmu igraju i: Met Dejmon, Bil Marej, Kejt Blanšet, Žan Dižarden, Bob Balaban, Hju Bonvil i Džon Gudman.

Scenario za ovaj akcioni triler, po knjizi Roberta M. Edsela, napisali su Džordž Kluni i Grant Heslov, koji zajedno stoje i iza Oskarom nagrađenog filma "Argo" .

Baziran na istinitoj priči o najvećoj potrazi za blagom u istoriji, film prati neobični vod u Drugom svetskom ratu, koji je dobio zadatak da od nacističkih pljačkaša spasi umetnička remek-dela i vrati ih originalnim vlasnicima.

Pred njima je nemoguća misija - dela su na neprijateljskom tlu, a nemačka vojska ima naređenja da uništi sve dok se Rajh raspada. Koje su šanse da ovih sedmoro ljudi - direktori muzeja, kustosi i istoričari umetnosti - ikako postignu uspeh? Uprkos izgledima, oni će rizikovati svoje živote da spasu najveća dostignuća čovečanstva.

"Monuments Men" će se snimati u Nemačkoj i Velikoj Britaniji do kraja juna. U bioskopima, film se očekuje krajem godine.

Pogledajte još