Niš: Uhapšeno 9 osoba zbog nafte

Do sada je uhapšeno devet lica u Šidu, Nišu, Paraćinu, Beogradu, Obrenovcu, Babušnici, okolini Leskovca i okolini Svilajnca.

MUP Srbije je saopštio da je danas uhapšeno devet osoba širom Srbije zbog sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje službene isprave, poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja.

Lišeni su slobode Slobodan V.iz Šida, Milivoje L. iz Šida, Zoran H.F. iz Niša, Ivan S. iz Leskovca, Aleksandar A. iz Beograda, Zoran M. iz Obrenovca, Nikola Đ. iz Paraćina, Slaviša M. iz Svilajnca i Miodrag R.iz Babušnice, za koje se sumnja da su u periodu od 01.avgusta 2011.godine do 31.maja 2012.godine, sačinili falsifikovanu dokumentaciju za nabavljeno lož ulje koje su preimenovali i prodavali kao evro dizel i dizel D2 u cilju sticanja protiv pravne imovinske koristi i izbegavanja plaćanja akciza i poreza.

"Sumnja se da su osumnjičeni kao ovlašćena lica, direktori i zaposleni u preduzećima "Slobex OIL" iz Šida, "LPM Termil" iz Šida, "Hadži invest" iz Niša, "Exalibur Pro" iz Niša, "Bavardi" iz Beograda, "Selection Point" iz Novog Beograda, "Nikđor" iz Paraćina i "NN Trejd" iz Svilajnca, za količinu od 7.914.293 litara lož ulja koje su u promet pustili kao evrodizel i dizel d2 i pritom izbegli plaćanje akciza, poreza na dodatnu vrednost i porez na prihod građana, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 790.101.566 dinara i oštetili budžet Republike Srbije za iznos od 315.561.988 dinara", navodi se u saopštenju.

Sva lica lišena slobode će uz krivične prijave biti privedena nadležnom Sudu.

(Beta, B92)

Pogledajte još