Marija Mihajlović i Čutura: Beosong misija uspela!

Marija je ušla u finale i time, kako kaže, ispunila cilj da na pravi način predstavi pesmu koja najavljuje svoj album gde će se kao autori pojaviti i mnoga druga poznata imena sa pop-rok scene. Pravi potez i, nema sumnje da je, pored nemalog broja obožavalaca koji su itekako dobro upoznati sa njenim radom, sada stekla i armiju novih fanova. Glas, iskrenost, energija, emocije - sve je to utkala u "Halo".

(old_image)

"Veoma sam zadovoljna ulaskom u finale Beosonga 2013 i sjajnim prijemom od strane publike, bez obzira na sve o čemu se priča ovih dana. Moja namera je bila da promovišem pesmu i tako najavim svoj album, koji će izaći tokom ove godine. Iskreno, ne bih se vezivala za rokove, ali ono što mogu da potvrdim jeste da moj tim i ja uskoro nastavljamo sa najlepšim poslom na svetu - snimanjem novih pesama u studiju. Ono što sa sigurnošću mogu da najavim je puno dobrih numera, a dok one ne ugledaju svetlost dana, dođite da se družimo na mojoj Facebook fan strani, tamo je uvek dobra žurka.” – poručuje uvek nasmejana Marija. Pročitajte intervju koji smo sa njom uradili uoči Beosonga.

ČUTURA: ZAŽMURITE I MAGIJA STIŽE
Popričali smo kratko i sa uvek skromnim, nenametljivim Čuturom, i to neposredno pre finala.
"Mislim da smo ponudili čist, prost alat. Imamo atmosferu, interpretaciju, ništa drugo. Nikakva koreografija, sceografija, specijalni efekti. Bitno mi je da kompozicija dobije svoj samostalni život. Ako je vrte po radio stanicama, ako postoji opcija da to opstane i ostane, ja sam završio posao".

Postoji li recept za održavanje zdrave pop-rok scene u Srbiji ?
"Ljudi samo treba da se pogledaju unutra i da to što imaju daju najiskrenije, najčistije. Kada se kritična masa toga skupi, onda možemo da menjamo svari i da imamo autorstvo kojeg danas ponajviše fali. Ima premnogo silikona i premalo vitamina".

Ovo nije tvoj prvi festival - učestvovao si davno na, doduše drugačijem, "Beogradskom proleću" sa obradom Dragojevićeve "Magdalene" ?
"Dobro što si me to pitao. 'Magdalena' je bila 'one off' iskustvo, nije bilo takmičenje. Udruženje je želelo da oživi festival, i tadašnje generacije rok i pop muzičara zamolilo da obrade po jednu raniju pobedničku pesmu sa 'proleća' koje je nekad bilo vrlo značajno. Nikad, međutim, nisam konkurisao na nekom festivalu. Ja se još od sinoć (polufinale, prim. M. Ć.) osećam kao pobednik, jer smo zavredeli prostor da se pesma koju peva Marija Mihajlović  - čuje. Zaslužila je priliku, toliko decenija već peva svima nama. Ovu numeru nisam radio namenski, već za njen album. Na Marijin nagovor smo došli ovde i, evo, ima izgleda dovoljno sluha da se prepozna nešto što je čisto. Mariju gledate i slušate tako što... Najlepše je, da bi osetili esenciju - zažmurite i opustite se, onda ta magija stiže do vas".

Pogledajte još