Ančeloti: Zasluženo smo prošli!

"U ova dva meča smo zaslužili prolaz, iako je ova utakmica bila teža nego prva. Nismo bili opušteni u prvom poluvremenu, a paradoksalno je da smo počeli da igramo posle gola Valensije", rekao je Ančeloti novinarima.

PSŽ je kod kuće odigrao 1:1 sa Valensijom, ali je u prvom meču slavio sa 2:1. Domaći tim nije delovao ubedljivo, a prvi strelac Zlatan Ibrahimović neće moći da igra zbog suspenzije ni u prvoj utakmici četvrfinala.

Ančeloti je posle gola Valensije uveo u igru Kevina Gameira, koji je doneo živost svojim žestokim tempom. Trener je priznao i da je njegovom timu mnogo nedostajao Ibrahimović, koji je isključen prvom meču.

"Gameiro je bio jako dobar, stalno je bio u pokretu i bio je ključan za naše izjednačenje...Zlatan je vrlo važan igrač, ne samo zbog svojih igračkih kvaliteta, već i zbog karaktera. Ostali su uradili najbolje što su mogli", rekao je Ančeloti.

Pre meča se pored terena zagrevao Dejvid Bekam, ali nije ulazio u igru, pošto je u poslednjih 10 minuta tim ojačao odbranu Mamaduom Sakom.

"Razmišljao sam da uvedem Bekama ili Gameira umesto Mote, ali sam se odlučio za Gameira da bi timu dao više napadačke energije", objasnio je Ančeloti.

PSŽ je 1995. godine poslednji put igrao u četvrtfinalu Lige šampiona, a tada je u polufinalu izgubio od Milana, bivšeg Ančelotijevog kluba.

"Ne znam da li možemo do finala, od početka takmičenja sam govorio da niko ne zna za šta smo sposobni. Sačekaćemo žreb i videćemo. Uložićemo svu svoju energiju u takmičenje, i vrlo smo srećni što smo jedan od samo četiri tima koji i dalje učestvuje u svim takmičenjima", rekao je Ančeloti.

Osim PSŽ-a, ni iz jednog takmičenja nisu ispali ni Bajern Mihnen, Juventus i Porto.

Valensija je igrala bez povređenog štopera Adila Ramija, koji je dao gol u prvom meču, tako da je bek Žeremi Matje morao da igra u centru odbrane.

"Nismo imali svoju uobičajenu odbranu, ali smo se branili bolje nego u prvom meču. Nažalost, nismo u prvom poluvremenu bili dovoljno odlučni. Bili smo mnogo bolji u drugom poluvremenu, ali smo se umorili pred kraj", rekao je trener Valensije Ernesto Valverde.

Beta

Pogledajte još