Top 5 favorita Evrosonga 2013 po mišljenju muzičkih stručnjaka i kladioničara (VIDEO)

Ako je suditi po kvotama koje su objavile velike svetske kladionice, ali i stavovima muzičkih stručnjaka koji se pojavljuju u svetskim medijima, Evrosong 2013, koji se od 14. do 18. maja održava u švedskom gradu Malmeu, biće u znaku njihovih skandinavskih komšija.

Naime, kvote su trenutno veoma naklonjene predstavnici Danske - Emeli De Forest i njenoj pesmi "Only Teardrops".

Bosonogoj Emeli, "za petama" je plavokosa Margaret Berger sa pesmom "I Feed You My Love" koju je Norveška izabrala za svog predstavnika na Evrosongu.

Ni Rusi neće biti "naivni igrači" na ovogodišnjoj Evroviziji. Mnogima se sviđa vokal Dine Garipove i nežna melodija "What If".

Za razliku od Rusa, Ukrajinci su izabrali jednu himničnu, mada intenzivnu baladu. Pesmu "Gravity" izvodi Zlata Ognjevič.

Bend Cascada iz Nemačke zvuči veoma moderno i mnogi veruju da "Glorious" može biti jedno od iznenađenja Evrosonga u Malmeu.

Kao što možete da čujete, svi trenutni favoriti (naravno, do maja situacija na kladionicama će se svakako menjati) su na engleskom jeziku. Marinu Tucaković, Sašu Miloševića Mareta i srpske prestavnice Moje 3 očekuje dosta posla, ali i ključna odluka: Da li pevati na srpskom?

Šta će se dešavati u Malmeu i da li će se ove goditi pojaviti barem jedna pesma koja će biti tako očigledan favorit u svakom smislu kakva je bila "Euphoria" koju je briljantno izvela Loreen iz Švedske - videćemo. U svakom slučaju, još uvek nismo čuli pesmu koja nas je "oborila".

Evo još nekoliko predstavnika različitih evropskih zemalja...

Veliku Britaniju predstavlja Boni Tajler sa pesmom "Believe in Me"

Hrvatsku predstavllja Klapa s mora sa pesmom "Mižerja"

Makedoniju predstavljaju Esma Redžepova i Vlatko Lozanoski sa pesmom "Imperija"

Grčku predstavljaju Koza Mostra i Agatonas Jakovidis sa pesmom "Alcohol is Free" za koju da su se specijalno pomirili Goran Bregović i Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra.

Pogledajte još