Dačić predložio Vučiću da bude premijer, Vučić odbio

Dnevnik Informer navodi da je Dačić ponudio Vučiću da praktično zamene mesta u vladi kako bi rekonstrukcija bila temeljna i videljiva, a Srbija izbegla nove izbore.

"Dačić je došao kod Vučića i rekao da bi trebalo da zamene funkcije, jer bi samo takva promena bila vidna za građane. Vučić je, međutim odbio tu ponudu", rekao je izvor lista iz vlade i dodao da su čelni ljudi vlade ipak složili da bi trebalo oceniti rad ministara i zameniti one čiji su učinci slabi.

Takve navode nisu želeli da komentarišu ni Vučić ni Dačić.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Veroljub Arsić kazao je da nema informacije o takvim promenama u vladi, ali je naveo da one ipak zavise od prva dva čoveka u Nemanjinoj 11.

Direktor agencije Partner konsalting Miroslav Šutić rekao je da ne razume zašto je Vučić odbio takvu ponudu, jer mu se "odbijanje ne isplati".

"Preuzimanje vlade bio bi krupan korak za naredne izbore kad god oni bili jer je ta pozicija idealna za novo glasanje. Jedino objašnjenje za Vučićevo odbijanje može biti da je tokom evropske turneje čuo da od datuma početka pregovora sa EU nema ništa", rekao je Šutić.
Informer

Pogledajte još