Aca Lukas osniva fondaciju za lečenje narkomana: Izlečio sam i pevača Dada Glišića!

- Sigurno će se naći neki ljudi koji će ovo pogrešno shvatiti i reći: “Šta se ovaj Lukas petlja u to, pa on je oličenje toga protiv čega se sada bori!”. Upravo zbog toga što sam i sam imao problem sa drogom veoma sam kompetentan da govorim o tome i da na pravi način pomognem ljudima koji danas muče muku koju sam ja rešio. Ovo je prva stvar u životu koju radim, a da ja lično nemam nikakvu korist od toga - ističe Lukas i objašnjava da će zadovoljstvo i satisfakciju za uloženi trud imati čim vidi da se zahvaljujući njemu “bar jedno dete ili mlado biće oslobodilo tog poroka – kaže Lukas za “Blic” ističući da nisu tačni podaci da u Srbiji ima 170.000 narkomana već da je “broj, nažalost, mnogo, mnogo veći!”

U ekskuzivnom razgovoru za “Blic”, na pitanje da li je zaista moguće izlečiti se i koliko je to teško, Aca kroz uzdah kaže:

- Teško je, ali je moguće. Ja doduše nisam koristio heroin i nisam imao tu vrstu propadanja organizma, mozga... svega. Ali, kao čovek u ozbiljnim godinama koji ima decu, shvatio sam da je to bolest i da moram da se izvučem. I izvukao sam se - kaže on.

Na ideju da organizuje ovu fondaciju, Lukas je došao nakon što je pevaču Dadu Glišiću pomogao da prestane da se drogira.

- Baš sam ga pre dva dana sreo u Banjaluci, vidim da se oporavio i mnogo mi je drago zbog toga. Kako sam mu pomogao? Pričao sam sa njim, savetovao ga i zajedno sa Cecom Ražnatović pomogao mu da kupi implant blokator. Sad kad vidim da je to urodilo plodom, rad sam mnogima da pomognem - priča Lukas.

On već razgovara sa nadležnim ministarstvima da država stane iza ovoga, a da se od novca donatora otvori klinika i angažuju dobri lekari. Aca želi i da obezbedi besplatne blokatore.

- Oni su veoma efikasni, a užasno su skupi, koštaju po tri, četiri hiljade evra, pa čak idu i do osam hiljada - objašnjava Aca.

Izvor: Simonida Milojković za “Blic”

Pogledajte još