Janković: Raduje me što niko ne beži od krivice

"Očekivali smo reakciju posle Rada (1:1) i sve smo uradili u međuvremenu da podignemo ekipu. Ovo je bio dobar odgovor mojih igrača, mislim da smo zasluženo pobedili. Pobeda od 3:0 je pravi pokazatelj odnosa snaga", rekao je Janković novinarima posle meča.

Zvezda je u prošlom kolu odigrala 1:1 sa Radom, iako je imala igrača više, posle čega se trener našao na udaru medija. Igrači su nakon toga najavljivali da će igrati angažovanije.

Novinari su pitali Jankovića koliko je zadovoljan igrom u procentima, ali on nije želeo da odgovori na to.

"Ne znam od kada je postao trend da se zadovoljstvo meri u procentima? Jedini procenat za koji ja znam da je važan jeste posed lopte, a današnjih 68 odsto za nas je pravi pokazatelj reakcije moje ekipe", rekao je Janković.

On je istakao da niko u klubu ne beži od odgovornosti i da mu je drago što tim može sam da izađe iz situacije u kojoj se nalazi.

"Raduje me što niko ne beži od krivice. Svi preuzimamo odgovornost i svakako me raduje što se sami vadimo iz situacije u kojoj se nalazimo, loše atmosfere u kojoj smo poslednja tri meseca nakon poraza od Vojvodine (0:3)", rekao je Janković.

Pomoćni trener Pazara Izet Ljajić, koji je danas vodio utakmicu, rekao je da nije dobro gada se gubi, pa čak i od Zvezde.

"Nikada nije dobro gubiti, pa makar i od Crvene zvezde. Došli smo u Beograd da pružimo svoj maksimum, a mislim da smo to i uspeli, ali Zvezda je zasluženo pobedila. Bili smo dosta oslabljeni, bez tri-četiri igrača, kao i trenera (Slavenka) Kuljezevića. Tražićemo bodove u drugim mečevima", rekao je Ljajić.

On je objasnio da Kuljezević nije vodio tim "zbog neizmirenih finansijskih obaveza kluba".

Beta

Pogledajte još