Vujošević: Fajnal for je sada realnost!

"Bilo bi glupo misliti da je Igokea iznenađenje koje neće izdržati. Oni su dva kola pre kraja regularnog dela na prvom mestu i mi smo ih dočekali kao tim koji je na prvom mestu. Svesni smo...koliki uspeh uspeh oni prave. Vrlo je teško igrati protiv njih. Mi smo u međuvremenu napredovali", rekao je Vujošević posle večerašnje utakmice u Beogradu.

Partizan je pobedio 73:64, što je bila njegova prva pobeda nad Igokeom ove sezone, uključujući i pripremne mečeve.

"Mi smo u međuvremenu napredovali, dobro smo kontrolisali skok. Moram da pohvalim Žoa (Žofrea Lovernja) i (Drua) Gordona, koji su pomogli skoku i čvrstini pod košem. U pojedinim momentima smo gubili kontrolu i osećaj za vreme. Možemo mi i bolje i ovo sada pokazuje da treba da imamo visoke ambicije, odnosno da su nam ambicije opravdano visoke. Ima još mnogo prostora za napredak, nadam se da ćemo ga ispuniti radom i da će se on videti na utakmicama koje predstoje i na 'fajnal foru', koji je sada realnost", rekao je Vujošević.

On je istakao da je trijumf protiv Cedevite u Zagrebu bio prelomni meč za njegov tim, koji je posle toga postao pobednički. Novinare je zanimalo i da trener malo pojasni u čemu je sve tim napredovao.

"U odbrani, odbrani od kontranapada, zatvaranju koša, tranziciji, mada tu još možemo bolje, u kvaliitetu bloka...Realizacija u šutu je nešto na čemu mora da se radi... Trudim se da na svaki trening dođem pripreljmen i da se on razlikuje od prošlog i da ekipa bude bolja nego kad je trening počeo... Imamo i mnogo manje oscilacija", rekao je Vujošević.

Trener Igokee Dragan Bajić rekao je da je svojim košarakašima kazao da je velika stvar da se igra u punom Pioniru protiv Partizana i da se bore za prvo mesto, a crno-beli za mesto na fajnal-foru.

"To je velika stvar. Iskrene čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, od srca im želim da ostvare što bolji uspeh do kraja, zaslužili su to radom i ove godine i prethodnih godina...Mi smo dobro otvorili utakmicu...ali to je trajalo nekih 15 minuta, dok Partizan nije pokazao svoje najjače oružje, a to je ofanzivni skok. Uspeli smo posle da se vratimo na neku pristojnu razliku od šest poena, ali nismo imali snage za više...Ostaje nam da u prethodna dva kola opravdamo ovo što smo do sada radili i borimo se za prvo mesto...Bilo bi još bolje da (Crvena) Zvezda negde kiksne, ja se nadam da će to biti sutra", rekao je Bajić.

Beta

Pogledajte još