Crna tačka na putu kod Kraljeva: Devojčica 15. žrtva, ogorčeni meštani traže pomoć

Četrnaestogodišnja devojćica vraćala se iz obližnje prodavnice u naselju Beranovac, kada ju je udario automobil kojim je upravljao M. Đ. (61) iz Kraljeva. Ona je od zadobijenih povreda je preminula na putu do kraljevačke bolnice, piše "Blic".

Stotinak ogorčenih i zabrinutih meštana naselja Beranovac i Ratina blokiralo je juče put Kraljevo-Vrnjačka Banja, pored autodroma Beranovac, u znak protesta zbog pogibije devojčice, ali i ostalih žrtava stradalih na toj deonici poslednjih godina.

"Deca su posebno ugrožena jer moraju da prođu tim putem kada idu u školu. Mi kao da se borimo s vetrenjačama. Svake godine pišemo zahteve gradskim vlastima da nešto učine i - ništa. Treba li da gledamo kako nam svake godine ginu deca? Ovo je prevršilo svaku meru. Još su nam policajci pretili da će nas ukloniti s puta. Sramota!", kaže Zoran Vukadinović, predsednik mesne zajednice Ratina, sela koje se graniči s Beranovcem.

Nakon dvočasovne blokade, meštani su postigli dogovor s predstavnicima Vojske Srbije, čiji se poligon poznat po održavanju moto-trka nalazi na putu kod Beranovca.

Vojska je prihvatila da deca ubuduće mogu da prođu kroz ovaj vojni poligon i prečicom stignu do škole, izbegavajući tako naopasniji deo puta Kraljevo - Vrnjačka Banja.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još