Estradizacija godišnjice smrti Đinđića

- Sve što se organizuje ovih dana u vezi sa ubistvom Đinđića je estradizacija koja se pravi jer nije rešen slučaj njegovog ubistva - rekao je Popović za Televiziju B92 i dodao da je najvažnije pitanje ko su ubice premijera i zašto nisu kažnjene, prenela je Beta.

Bivši premijer i doskorašnji član Demokratske stranke (DS) Zoran Živković, takođe je rekao da se današnja "Šetnja za Zorana" u Beogradu pretvorila u "estradizaciju", mada su, kako je dodao, građani došli iz iskrenih pobuda.

Živković je rekao da nikada ne učestvuje u već uobičajenoj godišnjoj "Šetnji za Zorana", ali da je položio venac na njegov grob.

- Pokrenuta je neka priča koja je potpuno nevažna, dolazimo do toga da se prebrojavamo ko je gde bio, u kojoj koloni, kakve to ima veze sa Zoranovom smrti i sa onim sto je iznevereno posle Đinđića? - upitao je Živković.

On je ocenio da Đinđić danas u Srbiji nema političkog naslednika.

- Niko nema tu inteligenciju, znanje, niti hrabrost - izjavio je bivši premijer i pozvao one koji pretenduju da budu Đinćićevi naslednici da to učine tako što će se ponašati u skladu sa vremenom u kom se zemlja nalazi.

Kako je preneo FoNet, Živković je rekao da, iako to mnogi zameraju, on nema ništa protiv što danas svako može da priča o Đinđiću, što o njemu (premijer Ivica) Dačić piše za NIN ili neko ko je prekjuče došao u DS govori, sa autoritetom, o Đinđiću, jer je to dokaz njegove snage.

- Zoran Đinđić je danas neko o kome ne sme javno da se kaže ništa loše, i to je dokaz njegove snage - rekao je Živković na promociji Biografije Zorana Đinđića Bojana B. Dimitrijevića.

- Naravno da su oni neiskreni, naravno da je pokušaj (prvog potpredsednika Vlade Aleksandra) Vučića da navuče masku Đinđića, citira ga, kaže ako njega zaustave u borbi protiv korupcije, ta borba neće biti zaustavljena... ali to je dobro za sećanje na Đinđića - zaključio je on.

Prema oceni Živkovića, posle smrti premijera Đinđića, ostao je njegov politički testament i uputstvo - kako Srbiju učiniti normalnom modernom državom u Evropi 21. veka, samo je pitanje da li postoji neko ko može da obavi te radove.

On je pozvao sve, koji pretenduju da budu naslednici Đinđića, da danas rade ono što bi radili da im je on šef ili politički protivnik.

Beta, FoNet

Pogledajte još