Mamić ljubio pod po izlasku iz pritvora!

"Ljubim zemlju po kojoj hoda sudija (Ljiljanka Maletić) koja je imala snage da donese takvu hrabru odluku. I sudija i svi prisutni bili su zatečeni spektaklom koji je priredio", piše list.

Mamić je nakon toga napustio zgradu Župansijskog suda u pratnji advokata, a ispred su ga čekali porodica i prijatelji. On je, kako se navodi, u širokom luku zaobišao novinare i bacio se u zagrljaj svojim prijateljima koji su ga dočekali ispred suda.

Mamićev advokat je novinarima rekao da je pobedila pravda.
"Vrede pravila pravne države, i to tako mora biti. Prema tome, istražni sudija definitivno je osoba koja nije podlegla nikakvim pritiskom. Mislim da je ovo pravedna odluka i da bi takva morala ostati”, rekao je advokat Mate Matić.

On je dodao da krivična prijava protiv Mamića ostaje i postupak će se i dalje voditi kako bi se utvrdile okolnosti i namere onoga što je on rekao.

Matić je potvrdio da postoje elementi dela koje oni stavljaju na teret, ali da to, kako je rekao, nema veze s oduzimanjem slobode Mamiću, jer je sloboda nešto što mora imati posebne vrednosti.

Mamićev advokat je izrazio žaljenje što se ministar nauke, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, kako je rekao, upusti u sve ovo.
“Mislim da nije dovoljno razmislio i mislim da to sigurno ne bi ponovio”, rekao je Matić.

Protiv Mamića se vodi postupak zbog optužbi da je uvredama na račun ministra Jovanovića i srpske manjine javno podsticao na nasilje i mržnju.

On je u petak izneo niz uvreda na račun Jovanovića, za kojeg je rekao da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove".

Takvo istupanje Mamića osudio je hrvatski državni vrh.

(Tanjug)

Pogledajte još