Snimak pretučene devojke pod istragom policije

Policija uveliko radi na utvrđivanju identiteta devojke sa snimka objavljenom na YouTubu na kom se vide fotografije kako je zlostavljana, prenosi štampa.

Pozivajući se na nezvanična saznanja list "24 sata" navodi da policija istražuje i okolnosti pod kojima snimak nastao, kao i da li je ovaj slučaj u nadležnosti našeg pravosuđa i policije.

Portal Mondo je danas kontaktirao brojne organizacije koje se bave pitanjem nasilja nad ženama u Srbiji, ali niko od njih ne zna ko je autor snimka.

Potresan video-klip na kojem se vide fotografije zlostavljane devojke i njen poziv u pomoć, koji se na YouTubu pojavio 18. marta pod nazivom “Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života”, brzo se proširio društvenim mrežama i portalima u regionu i svetu.

Snimak su preneli gotovo svi portali u našem okruženju, a u svetu je postao vest pošto je šerovan na društevnoj mreži reddit.

Tako se našom "izmučenom devojkom" bavi i svetski poznati The Huffington Post iz Kanade.

Snimak koji je na YouTube postavio korisnik “fero061982” izazvao je polemike o porodičnom nasilju i položaju žrtava. Na videu je prikazano 365 fotografija devojke koja je na početku nasmejana, a zatim slede fotografije sa modricama, podlivima, jezivim ranama i tragovima davljenja. Devojka na kraju videa drži papir sa ispisanom porukom: “Pomozite mi. Ne znam da li ću dočekati sutra”, dok u opisu snimka piše: “Godina u kojoj sam bila zlostavljana. Molim vas pomozite mi”.

Pošto je objavljena vest o videu, juče se javio i heroj koji joj je nudio pomoć.

Dosta polemika bilo je i na temu autentičnosti snimka, a u većini komentara izražava se sumnja da je video montiran i da je deo kampanje.

(Izvor: Mondo)

Pogledajte još