Završena rasprava o svim tačkama dnevnog reda

BEOGRAD, 5. maja 2009. (Beta) - Skupština Srbije završila je u utorak raspravu o svih 50 tačaka dnevnog reda sednice koja je počela 30. marta.

Na kraju rasprave, potpredsednica parlamenta Gordana Čomić rekla je da će poslanici biti naknadno obavešteni o danu za glasanje o tačkama dnevnog reda.

Skupština je u utorak završila raspravu o amandmanima na Predlog zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, dok o izboru člana Viskog saveta sudstva, kao poslednjoj tački dnevnog reda, nije bilo rasprave.

U raspravi o amandmanima na Predlog zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, poslanica Srpske radikalne stranke Marina Raguš rekla je da se zakonom moraju precizirati sankcije za poslodavce koji se, kako je navela, često oglušuju na zakonsku obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Poslanici Demokratske stranke Srbije ocenili su da je predloženi zakon nedorečen, a najviše su kritikovali to što su izostala rešenja koja bi omogućila osobama sa invaliditetom da se uključe u najvažnije faze odlučivanja kada je reč o ostvarivanju njihovih prava.

Pogledajte još