Anketa: Poznati veruju u povoljan rezultat u Zagrebu

Kada se igra meč između Hrvatske i Srbije uvek vlada veliko interesovanje i euforija. U poslednjih nekoliko godina ove dve reprezentacije sastajale su se u skoro svim sportovima osim u fudbalu.

Srbija će igrati bez pomoći svojih navijača na Maksimiru, a mnogi pred ovaj meč smatraju da to može biti, paradoksalno, prednost Srbije, jer se hrvatski fudbaleri nalaze pod teretom moranja i ako rezultat bude nepovoljan u određenom periodu utakmice krenuće masovni zvižduci i tenzija na tribinama će rasti.

Takođe, u medijima je stvorena slika da je Hrvatska već završila posao jer ima bolji i uigraniji tim. Mi ćemo se složiti da je Hrvatska favorit, ali hajde da pustimo Ivanovića, Kolarova i družinu da kažu svoje na terenu.

(Foto: Mozzart Sport)
O očekivanjima za ovu utakmicu razgovarali smo sa poznatim ličnostima iz Srbije i prenosimo vam njihove prognoze.

(old_image)

- Očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu, mada se ne bih složio da je Hrvatska favorit. Mi smo uvek favoriti kad igramo protiv Hrvatske. Siguran sam da će naši momci dati sve od sebe i obradovati naciju. Neka bude 0:1 ili 1:2 - Ivan Ivanović, voditelj Prve srpske televizije.

Neko ko zna kako se dobijaju utakmice protiv Hrvatske je sigurno košarkaš Marko Kešelj.

-Biće teška i napeta utakmica kakav je svaki derbi, a ova utakmica je više od derbija...Na našim momcima je da pokažu hrabrost i strpljenje i onda zadaju udarac kada se protivnik ne bude nadao. Moja prognoza je: 0-1, jer njih jedan razlike od nas najviše boli - Marko Kešelj, košarkaš Le Mana i reprezentativac Srbije.

Naš proslavljeni voditelj Vanja Bulić koga pamtimo po emisiji "Biseri" veruje da su timovi prilično izjednačeni i da će odlučiti nijanse.

-Mi imamo visoku odbranu, onu visoku navalu, smatram da smo tu egal. Oni imaju visoku i sporiju odbranu, a mi mladu i brzu navalu. Presudiće sredina, plašim se Modrića. Nadam se nerešenom rezultatu - rekao je Vanja Bulić za Nadlanu.

Jedini koji misli da Srbija neće ostvariti povoljan rezultat u Zagrebu je voditelj Ognjen Amidžić.

- Mislim da su uigraniji, imaju bolju poziciju na tabeli i kontinuitet učešća na svetskim i evropskim prvenstima. Mislim da ćemo izgubiti, nadam se ne više od dva razlike - rekao je Ognjen Amidžić.

Specijalno za portal Nadlanu svoj komentar dala je i Pokojna Mileva.

(old_image)

"Očekujem da se ljudi razonode gledajući večerašnju utakmicu. Nama ovde nije bitno ko će da pobedi jer su se Sloba i Franjo opet kladili i ko izgubi peče palačinke. Ali nadam se da će pobediti sport, makar ovako u produžecima, kad već niste uspeli da se dogovorite u 90-im. Minutima, mislim. Uostalom, valjda se neće glupirati navijači, nemam ja vremena da im pristavljam žito ovde, prebukirana sam, stižu mi kiparski bankari svakih 5 minuta! Mačko, žurim sad, evo mi ga stigao neki Papandreu opet.. Haos"

Pogledajte još