Kanabisom izbacio tumor: Iskašljao sam komad mesa!

Tridesetosmogodišnjak Marko sa dijagnozom raka pluća ispričao je kako je njemu kanabis pomogao da bukvalno ispljune rak iz svog organizma.

- Ja sam ispljunuo rak na usta. Držao sam svoj rak u dva dela na dlanu veličine nekih sedam centimetara. Zakašljao sam se i izbacio komad mesa iz sebe. Čvornovito, krvavo, crno, opnasto, kao malo crevo onako smotano - prenosi "Dnevnik.hr" ovo neobično svedočanstvo o dejstvu kanabisa na rak jednog stanovnika Hrvatske koji nije smeo da kaže svoje puno ime i prezime zbog straha od krivičnog gonjenja zbog korišćena ilegalne supstance.

Ovom čoveku medicinske prognoze nisu bile ni najmanje naklonjene. Naime, predviđeno je bilo da živi još oko šest meseci. Međutim, on je i dalje među nama i, kako kaže, uveren je da je "rak iskašljao" zahvaljujući ulju kanabisa koje je počeo da koristi nakon što je samostalno odlučio da prekine standardnu terapiju koju mu je lekar prepisao.

Nakon tri meseca, na kontrolnom pregledu, tvrdi da rak više nema i to, kako smatra, zahvaljujući upravo kanabisu. Međutim, lekari mu to ne potvrđuju, jer je stav klasične medicine i dalje jasan: kanabis je droga.

Međutim, iako je ovaj čovek spasao svoj život na ovaj neuobičajen način, on je i dalje u sukobu sa zakon u većini zemalja, jer je upotreba marihuane u bilo koje svrhe krivično delo.

Takođe, postoje i mnoge tvrdnje da kanabis pomaže i u ublažavanju simptoma multiple skleroze, ali da, navodno, velike farmaceutske industrije to kriju kako bi nastavile da zarađuju na svojim lekovima.

Da li je to "gandža-zavera" farmaceutskih kompanija na pomolu?
Da li se zaista kriju ovako neverovatna lekovita dejstva ove biljke?

Da li su vlasti Češke vizionarski postupile legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe?

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.