PREKINULA SPEKULACIJE: Princeza Ketrin od Velsa otkrila da ima kancer (VIDEO)

Princeza Ketrin od Velsa objavila je večeras da joj je dijagnostikovan rak u 42. godini i da je podvrgnuta "preventivnoj" hemioterapiji.

U emotivnoj video poruci, snimljenoj u Vindzoru u sredu, princeza od Velsa je otkrila da je vest došla kao "veliki šok" i da su ona i Vilijam "učinili sve što mogu da zaštite decu i porodicu".

Dijagnoza je stigla nekoliko dana nakon što je princeza viđena kako se smeje sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini svoje kuće u Vindzoru.

- Želim da se zahvalim svima na prelepim porukama podrške. Bilo je ovo nekoliko jako teških meseci za našu porodicu. Bila sam na operaciji u januaru i tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna, ali su testovi nakon operacije potvrdili da rak ipak postoji. Moj medicinski tim savetovao je da treba da odem na hemoterapije. Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luiju na način koji im odgovara i da ih uverimo da ću biti dobro. Dobro sam i svakim danom postajem sve jača, fokusiram se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim. To što imam Vilijama pored mene takođe je velika podrška i uteha. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma znači mnogo.

Kejt je rak otkriven tek nakon što je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na londonskoj klinici. Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

U vreme njene abdominalne operacije u januaru, Kensingtonska palata je rekla da nije u pitanju kancer. Oni su večeras ponovo potvrdili da je to slučaj i da nijedan test nije potvrdio prisustvo raka. Međutim, postoperativni testovi su naknadno otkrili da je rak "bio prisutan".

Večerašnja objava je šok posle nekoliko nedelja spekulacija i teorija zavere o njenom zdravlju. To takođe stvara novu krizu za britansku kraljevsku porodicu u vreme kada se kralj Čarls takođe bori protiv raka.

Princeza je sada na nečemu što je opisano kao "put oporavka" nakon što je započela kurs hemoterapije krajem februara.

Izvor: Žena.blic.rs
Foto: The Times and The Sunday Times - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još