Do sada iz Kragujevca izvezeno 43.000 automobila

- Plan je da se ove godine proizvede 110.000 do 150.000 automobila, ali ukupan rezultat zavisi od toga kolika će biti tražnja u svetu, jer fabrika u Kragujevcu ne pravi vozila za plac, već samo za poznate kupce - rekao je Ferara u intervjuu za "Politiku" od nedelje.

Ferara je rekao da je "Fijat automobili Srbija" trenutno usredsređen na izvoz automobila u Veliku Britaniju i na američko tržište, gde prvi automobili treba da odu početkom maja.

- Bilo bi dobro kada bi i naša proizvodna perjanica iz Kragujevca stigla na veliko tržište Rusije, ali to je deo posla koji moraju da obave dve vlade - Srbije i Rusije - rekao je Ferara.

On je dodao da se od poteza Vlade Srbije da subvencioniše kupovinu modela 500L na domaćem tržištu ne može mnogo očekivati i procenio da će se u Srbiji, u zavisnosti od tražnje i konkurencije na tržištu, taj model prodavati u broju između 1.000 i 2.000 komada godišnje.

- U Srbiji je lane prodato jedva 22.000 novih automobila. Šta to govori? Da je kriza, s kojom se ne suočava samo Srbija, nego i cela Evropa - rekao je on.

Ferara je rekao da u ovom trenutku "Fijat automobili Srbija" zapošljavaju nešto više od 2.400 radnika i da će, skorim uvođenjem treće smene, broj radnika biti povećan na oko 3.000.

Izvor: Beta

Pogledajte još