Pod pritiskom javnosti: Slovenački ministar dao ostavku nakon samo pet dana

Igor Maher je danas dao ostavku na mesto ministra za infrastrukturu, u vladi Alenke Bratušek, prenosi B92.

Time je zauzeo prvo mesto na listi ministara sa kratkim bivanjem u vladama jer je zakletvu je položio pre samo pet dana.

Maherov ministarski položaj je ugrožen od prošle nedelje, kada su slovenački mediji objavili da je vlasnik objekta sazidanog bez dozvole.

Iako je ministar tvrdio da je objekat već bio na parceli kad ju je kupio, kao i da su prošli vlasnici već hteli da ga legalizuju, da nije učinio ništa nezakonito i da ima nameru da legalizuje sporni objekat, njegove tvrdnje su osporili snimci Google Earth-a.

Na tim snimcima se vidi da u vreme, za koje je ministar tvrdio da je objekat već bio sazidan, te crne gradnje još uvek nije bilo na parceli, odnosno da je Maher kupio praznu parcelu i on na njoj sazidao sporni objekat bez građevinske dozvole.

Iako je ministar nakon u medijima objavljenih satelitskih snimaka promenio svoju priču, pokušavši da objasni da nije mislio na taj objekat i tu parcelu, pod pritiskom javnosti je danas bio prisiljen da da ostavku na mesto ministra na kome se zadržao samo pet dana.

(Izvor: B92)

Pogledajte još