SNS spremna za izbore u Beogradu

Jovičić je rekao da SNS nije vodila razgovore o promeni vlasti u Beogradu, ali da to jeste tekuća tema unutar stranke koja će biti i na dnevnom redu predstojeće sednice Glavnog odbora, koja će biti održana do kraja marta.

"Stav SNS je potpuno jasan, a to je da mi jesmo za promenu vlasti u Beogradu. Mi jesmo za legitimnu promenu vlasti i smatramo da su u ovom trenutku izbori najbolje rešenje u Beogradu da proverimo legitimitet koju predstavljaju da imaju DS i SPS", naveo je Jovičić i dodao da je DS "inertna oko bilo kakvih promena u gradu".

SNS je, kako je istakao, "spemna da izađe na liniju da se trka" i vidi ko će biti bolji i zato ne želi da "pravi velike pompe" oko te teme.

"Želimo da izađemo i da se odmerimo, da vidimo ko je bolji, ko ima bolje kadrove i rešenja za Beograd i ko može zaista da donese promene u glavnom gradu", podvukao je Jovičić.

On je naveo da pitanje promene vlasti u Beogradu nije samo pitanje za SNS nego i za ostale stranke koje su trenutno u koaliciji sa DS. Pitanje za stranke iz aktuelne vlasti je, naveo je Jovičić, da li se slažu sa politikom koju vodi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i da li smatraju da su odrađene sve stvari za koje su se zalagali i koje su obećavali u izbornoj kampanji.

Jedna od stvari koje SNS zamera aktuelnoj vlasti je, prema rečima Jovičića, neracionalno trošenje sredstava Beograđana, ali i funkcionisanje javnih preduzeća koja su, kako tvrdi, u velikim dugovima i njihovi minusi su u odnosu na 2008. godinu znatno uvećani. Beograd danas, kako tvrdi Jovičić, duguje oko 900 miliona evra, a od toga 450 miliona evra duguju javna preduzeća.

SNS, kako je rekao, predlaže izmene Statuta glavnog grada kojima bi se obezbedila decentralizacija i opštinama vratile sve ingerencije koje su imale do 2008. godine.

Naprednjaci će u narednom periodu, rekao je Jovičić, predložiti uvođenje elektronske uprave u Beogradu kako bi bile transparentne sve javne nabavke koje su u procesu - ko se prijavio na tendere, po kojoj ceni, po kojim kriterijumima...

(Izvor: Blic, Tanjug)

Pogledajte još